Jump to content


Photo

Blog


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 glassslipper

glassslipper
  • Members
  • 354 posts
  • Flag:
  • Gender:Female
  • Location:Northern Europe
  • Interests:Reading, History, Horror film, most creative things, I think elbows are ugly along with belly buttons, but I love curries, followed by anything chocolate.

Posted 29 January 2010 - 09:03 PM

Hi

Is it possible that I could start a blog? And if so, could someone enlighten me on how to do it?

ta muchos

Maria

#2 Dedalus77

Dedalus77
  • Members
  • 174 posts
  • Flag:
  • Gender:Female
  • Location:Cambridge, MA
  • Interests:Videogames, reading, photography, art, film, and high end beer.

Posted 29 January 2010 - 09:14 PM

If you click on your username at the top you should get a drop down with "my blog" as one of the selections. If not, go to your profile and select the blog tab, it will prompt you to start your blog.

#3 jillie

jillie

    Sunbeam

  • Root Admin
  • 14,074 posts
  • Flag:
  • Gender:Female
  • Location:Holland
  • Interests:This is it!

Posted 29 January 2010 - 11:13 PM

Dedalus has said it all! Blogs are useful places for just rambling on in sometimes, or for venting when you don't need someone to reply. Go ahead and try it.

love Jillie xxx

#4 J-H

J-H
  • Members
  • 663 posts
  • Flag:
  • Gender:Female

Posted 30 January 2010 - 03:57 PM

For at least the last three days the message "There appears to be an error with the database." appears when attempting to load the blog software. Additionally, this message follows the error notification: If you are seeing this page, it means there was a problem communicating with our database. Sometimes this error is temporary and will go away when you refresh the page. Sometimes the error will need to be fixed by an administrator before the site will become accessible again.

You can try to refresh the page by clicking here"

Refreshing the page does not, at least on my PC, rectify the problem.

FWIW...

#5 jillie

jillie

    Sunbeam

  • Root Admin
  • 14,074 posts
  • Flag:
  • Gender:Female
  • Location:Holland
  • Interests:This is it!

Posted 30 January 2010 - 06:49 PM

Whoops, thanks J-H for letting us know, I had the same problem when I tried to access my blog.

I shall set Sheila on to the problem and I have no doubt that she will sort it out!

love Jillie xxxxxxxxx

#6 J-H

J-H
  • Members
  • 663 posts
  • Flag:
  • Gender:Female

Posted 30 January 2010 - 07:04 PM

Ah...yes...as "they" say, "...shit happens. Step around it or over it. However, if you can't avoid it, don't wallow in it, and be sure to scrape it off your shoes before you come inside the house."

:o we have all done a very good job of cleaning our shoes, yes?

#7 Hangingon

Hangingon

    Resident nerd & geeky person

  • Root Admin
  • 21,583 posts
  • Flag:
  • Gender:Female
  • Location:N.B. Canada

Posted 30 January 2010 - 07:13 PM

Odd, it works fine on my end.

Make sure you're running the latest java http://www.java.com/...load/manual.jsp

#8 J-H

J-H
  • Members
  • 663 posts
  • Flag:
  • Gender:Female

Posted 30 January 2010 - 07:22 PM

Odd, it works fine on my end.

Make sure you're running the latest java http://www.java.com/...load/manual.jsp

Odd, indeed, I have the latest java and still get the same messages.

:??

#9 J-H

J-H
  • Members
  • 663 posts
  • Flag:
  • Gender:Female

Posted 30 January 2010 - 07:34 PM

Most odd...now it works...go figure! I admit it, I am not the shiniest dime in the roll!










I am the jinx...signing out!

And now, less than five minutes later the message is:

There appears to be an error with the database.
If you are seeing this page, it means there was a problem communicating with our database. Sometimes this error is temporary and will go away when you refresh the page. Sometimes the error will need to be fixed by an administrator before the site will become accessible again.

You can try to refresh the page by clicking here

«Return to the index












#10 Hangingon

Hangingon

    Resident nerd & geeky person

  • Root Admin
  • 21,583 posts
  • Flag:
  • Gender:Female
  • Location:N.B. Canada

Posted 31 January 2010 - 12:36 PM

Try it now, I've rebuilt some settings...

Love

Sheila

#11 jillie

jillie

    Sunbeam

  • Root Admin
  • 14,074 posts
  • Flag:
  • Gender:Female
  • Location:Holland
  • Interests:This is it!

Posted 31 January 2010 - 04:36 PM

Working fine for me now! :kiss:

#12 J-H

J-H
  • Members
  • 663 posts
  • Flag:
  • Gender:Female

Posted 31 January 2010 - 04:40 PM

I too can access the blog portion of My Profile. Thank you.

#13 Hangingon

Hangingon

    Resident nerd & geeky person

  • Root Admin
  • 21,583 posts
  • Flag:
  • Gender:Female
  • Location:N.B. Canada

Posted 31 January 2010 - 06:08 PM

Glad it's working!

#14 glassslipper

glassslipper
  • Members
  • 354 posts
  • Flag:
  • Gender:Female
  • Location:Northern Europe
  • Interests:Reading, History, Horror film, most creative things, I think elbows are ugly along with belly buttons, but I love curries, followed by anything chocolate.

Posted 10 February 2010 - 09:38 PM

Okay, I have tried to start a blog, but when I have gone back into it, it says I aint got one! I have gone through the prompts, typed in what I wanted, posted it and et voila!!! Nada, so anyone got any advice for me?

#15 Hangingon

Hangingon

    Resident nerd & geeky person

  • Root Admin
  • 21,583 posts
  • Flag:
  • Gender:Female
  • Location:N.B. Canada

Posted 11 February 2010 - 12:55 PM

Curious, I will look into this. I can see that you do have a blog, an empty one, but it is there.

#16 Tantalus

Tantalus

    Snot pot and Firefox pusher

  • Members
  • 6,935 posts
  • Flag:
  • Gender:Male
  • Location:Standing on the Moon
  • Interests:interesting things

    other interesting things

    etc

Posted 11 February 2010 - 01:56 PM

I can see your blog too, no posts in there though. Odd.

#17 Hangingon

Hangingon

    Resident nerd & geeky person

  • Root Admin
  • 21,583 posts
  • Flag:
  • Gender:Female
  • Location:N.B. Canada

Posted 11 February 2010 - 11:23 PM

Okay, I have tried to start a blog, but when I have gone back into it, it says I aint got one! I have gone through the prompts, typed in what I wanted, posted it and et voila!!! Nada, so anyone got any advice for me?


Can't seem to find a problem. Given that your blog was empty, I deleted it completely, so give it a try starting a new one and see how that goes.......

#18 glassslipper

glassslipper
  • Members
  • 354 posts
  • Flag:
  • Gender:Female
  • Location:Northern Europe
  • Interests:Reading, History, Horror film, most creative things, I think elbows are ugly along with belly buttons, but I love curries, followed by anything chocolate.

Posted 12 February 2010 - 09:35 AM

Well I've tried again, so I must be doing something wrong, I keep getting something that says you must enter a tag, I press the Publish now bit, I've tried the save as draft, but still nothing. Can someone do me an idiot guide? Its probably somat obvious to everyone but me. The prompts look clear enough to me, but somats going wrong.

#19 Hangingon

Hangingon

    Resident nerd & geeky person

  • Root Admin
  • 21,583 posts
  • Flag:
  • Gender:Female
  • Location:N.B. Canada

Posted 12 February 2010 - 05:01 PM

Attached File  blog.JPG   182.78KB   6 downloads

I've uploaded a pic of part of the blogging screen. Try filling something in each section where the arrow points and let me know if that does it.

#20 J-H

J-H
  • Members
  • 663 posts
  • Flag:
  • Gender:Female

Posted 12 February 2010 - 07:41 PM

Thanks! It worked for me:

http://www.beatingth...&showentry=4191